הודעה לתקשורת: קריית מלאכי על מפת החלל: שבוע החלל הישראלי הגיע לעיר ליומיים עם שלל אטרקציות ייחודיות לכל המשפחה
אתמול והיום, נהנו תלמידי בתי הספר ומשפחות מקהילות שונות בעיר מתוכנית עשירה ומרתקת שהפכה את מרכז המדעים ואולם הספורט במתנ"ס למתחם חווייתי שאין דומה לו.
בין האטרקציות המובילות שחיכו למשתתפים בתשלום סמלי של 10 ש"ח למשתתף/ת:
- משקפי מציאות מדומה – חוויה שלקחה אותם למסע בין כוכבים.
- סדנאות מייקריות ייחודיות בהן התלמידים התנסו באתגרי גידול מזון בחלל, בניית דגמי משגרים, פיתוח חלליות שישרדו את אתגר הנחיתה על אדמת החלל.
- מופעי מולטימדיה מרהיבים – להיכרות עם פלאי החלל.
- תצפיות אסטרונומיות מתקדמות – בעזרת פלנטריום מקצועי שהוקם במקום.
כ-2,000 תושבים הגיעו ונהנו מהפעילויות המגוונות, חקרו את עולמות החלל והטכנולוגיה והתנסו בחוויות אינטראקטיביות וייחודיות.
אליהו זהר, ראש עיריית קריית מלאכי: "אני גאה לראות את קריית מלאכי הופכת למוקד חינוכי מדעי, עם אירוע כמו שבוע החלל שהפגיש את הקהל עם עולם מדהים של טכנולוגיה ומדע. זו זכות להעניק לכ-2,000 תושבים הנאה מפעילות טכנולוגית.
נמשיך לקדם את העיר עם יוזמות חינוכיות, תודה לכל השותפים והמשתתפים שהפכו את האירוע להצלחה!"
אביטל טסלר, מנהלת מרכז המדעים העירוני: "שבוע החלל הוא הזדמנות חד-פעמית להעניק לתלמידי קריית מלאכי חוויה ייחודית שתפתח עבורם דלתות לעולם המדע והטכנולוגיה. מטרתנו היא לעורר אצלם השראה ולקרב אותם לעולמות שהם אולי חלמו עליהם, אך מעולם לא נחשפו אליהם מקרוב."
חיליק גוטמן, מנהל המתנ"ס העירוני: "המתנ"ס העירוני הוא בית לכל תושב בעיר, ולכן אנו שמחים להוביל יוזמה שתשלב חינוך, חדשנות וקהילתיות. האטרקציות המדהימות שמחכות כאן מיועדות להפוך את שבוע החלל לחוויה בלתי נשכחת."
ד"ר אבי אדרי, מנהל מחלקת החינוך בקריית מלאכי: "שבוע החלל הישראלי הוא חלק מתפיסה חינוכית רחבה שאנו מקדמים בעיר. אנו מחויבים להעניק לתלמידנו לא רק חינוך איכותי, אלא גם כלים וחשיפה לעתידם בעולם המדע והטכנולוגיה. אני מזמין את כל התלמידים לקחת חלק ולגלות שהשמיים הם לא הגבול."
האירוע התקיים בתמיכת משרד המדע והחדשנות , סוכנות החלל הישראלית, אקוסיסטם של קרן רש"י ואגף החינוך בקריית מלאכי.