אלימות במשפחה בהשפעות המלחמה


האגף לשירותים חברתיים קריית מלאכי קיים בשבוע שעבר יום עיון לאנשי מקצוע בנושא השפעות של מלחמה על אלימות במשפחה. היום נפתח בהדלקת נרות נשמה ותפילה להשבת החטופים. זה היה זמן מרגש של חיבור למציאות שמעסיקה את כולנו. לצדי הבמה הוצגו שמותיהן של 11 נשים שנרצחו השנה על ידי בני זוגן. את היום הוביל מקצועית צוות המרכז לטיפול באלימות של האגף לשירותים חברתיים יחד עם הרשות לביטחון קהילתי בעיר.

במסגרת הדיונים הוצגו נתונים על עלייה של 30% לפחות בכמות הפניות לאגף לשירותים חברתיים בעיר, בנושא אלימות בין בני זוג מאז פרוץ המלחמה. מנהלת המרכז לאלימות שיתפו בלבטים לגבי קיום היום כמתוכנן בעת הזו, ובהחלטה שלאור הנתונים ומתוך החוסן של קיום שיגרה, חיוני במיוחד להתכנס ולהקדיש לנושא ולהתייצב כתף לכתף בהצהרה נחושה שמחובתנו להעלות המודעות להיקף המדאיג של התופעה ולשתף אודות המשאבים לטפל בנושא ולסייע לקורבנות.

מר תמיר אשמן שהינו מהדמויות המובילות בתחום אלימות במשפחה בארץ, העביר הרצאה מרתקת. מהדברים עלתה דאגה לגבי הצפוי לאחר המלחמה. לדבריו על פי מחקרי עבר, חלק מהשפעותיה של המלחמה הם עלייה תלולה עוד יותר באלימות במשפחה. ההרצאה חיברה את המשתתפים לתוקפנות שיש בכולנו ונתנה כלים להתמודדות ולסיוע.

את המפגש המרתק סיכם מ״מ רה"ע ומחזיק תיק הרווחה, עו״ד צלי מזרחי אשר הפגין הקשבה פעילה לנושא וחיזק את הצוות המקצועי על עצם קיום היום ועל הבחירה הספציפית בהרצאה כה רלבנטית. מנהלת האגף, יואלה תבור חתמה במחויבות של כל אחד ואחת מהנוכחים להיות מאלה שמסרבים להעלים עין, שמסרבים לקבל אלימות כנורמה. 

צילום: עיריית קריית מלאכי